Next Prev
 

Menu

Everyday Sensuality

Everyday Sensuality Blogpost Juniper LoveEveryday Sensuality

We kennen het gevoel allemaal, het overkomt de beste van ons….  Het leven neemt de passie in jou over. Het ooit zo heerlijke overweldigende liefdesspel is veranderd is een kortdurend activiteit wanneer toevallig alle sterren in het sterrenstelsel goed staan. Sensualiteit en sex verdwijnt langzaam uit je systeem. Je doet ‘het’ minder lang en minder vaak. Meestal kunnen we ons daar weer prima van terug halen, één van de twee begint aan de bel te trekken en met een hoop praten en vooral weer doen, komen we weer terug in het liefdesspel. Maar soms zijn we veel te ver doorgeschoten om terug te komen. Er is iets intens gebeurd wat alles heeft veranderd of sensualiteitsbeleving in jou is veel te diep weggezakt in je ziel, zo diep dat het moeilijk vindbaar is. Het vervullende gevoel dat sex ooit gaf is veranderd in een beladen, ongemakkelijk gebeuren in je relatie. Zelfs als je dit helemaal niet wilt, kan het zo voelen. Je verschuilt je achter de wetenschap dat het normaal is dat er een natuurlijke golfbeweging zit in sex drive, zin & lust. Je weet immers dat je libido niet altijd sky high hoeft te zijn, maar wanneer er seksuele koelte voor in de plaats komt, brengt dit leegte in je hart en ziel. Bij jezelf, je partner en als je heel eerlijk bent, naar het hele leven. Het heeft invloed op je Joie de Vivre. Je levensgeluk.

 

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Hoe komt het zover dat ons libido kan verdwijnen en we het meest intieme contact met elkaar verliezen?

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love
De meest gegeven redenen waarom wij ons sex drive verliezen zijn:

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper LoveIk ben veel te moe, ik werk, we hebben kinderen. Er is geen tijd voor sex.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper LoveIk zit niet lekker in mijn vel, ik voel mij niet goed in mijn lijf. Ik ben niet fit. Mijn energie staat er niet naar.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper LoveIk irriteer mij ongelooflijk aan mijn partner, ik voel mij teleurgesteld, ik had anders verwacht. Hij is niet ontwaakt in zijn mannelijkheid. Ik praat daar wel over, maar hij begrijpt mij niet.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper LoveNa onze verliefdheidsfase is er iets veranderd in onze sex, het ‘houden van’ zit blijkbaar in andere dingen dan sex. Ik ben misschien niet de meest grote initiatief neemster, maar hij doet er ook niet heel meer aan.

Geloof mij, geen enkel van deze redenen is de werkelijke oorzaak, hoe echt het ook lijkt voor jou in het moment….

De werkelijke reden van het verdwijnen van sex in je leven (of bij singles het niet kunnen aangaan, hebben of houden van een intieme relatie), ligt in een heel ander gedeelte dan je misschien denkt, maar intuïtief zeker weten voelt. Ons libido vindt haar oorsprong in onze passie centrum. In ons grenzeloze, in het gebied waar er geen controle is. Daar waar geen remmingen zijn, waar dingen mogen veranderen van minuut tot minuut. Waar het gevoel heerst en niet je verstand. Daar waar kwetsbaarheid evengoed onderdeel is van het geheel als wijsheid, waar nieuw, onwennig en onzekerheid even groot mag zijn als je ervaren God en Godin. Passie is een dynamisch gegeven, het komt en gaat, het laat zich meenemen met de wind. Het neemt je over en spuwt je weer uit. Het is explosief en daarna uitgeput. Het is hongerig en soms zelfs een veelvraat. Het is oncontroleerbaar en vervullend. Soms een tikje woest en soms net zo zacht als zijde. Lichtroze en neonpink tegelijk…..

En in ons huidige bestaan met drukke agenda’s, met werk, kinderen, vrienden en vriendinnen, healthy food, yogaklas, Missies en perfectionisme trainen we precies het tegenovergestelde gebied in onszelf.

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

We leren onszelf aan dat controle nemen over ons leven een effectieve manier is om je doelen te bereiken. En dat klopt is, dat is ook zo! Onze hoofden nemen ‘The lead’ en we bereiken dingen. We worden succesvol waar we onze focus op richten. Onze kwetsbare kanten worden zorgvuldig verstopt onder laagjes van focus, onder dekentjes van ‘nu even niet’ en we leren hier met een fantastische behendigheid mee om te gaan. We bouwen op het succesvolle in onszelf, we laten onze schaduwen en weerstand zitten waar het zit. We richten ons op statisch. We richten ons op beheersbaar. We richten ons op het bereiken en het hebben. Of we dit nu bewust doen of niet, het zit ingebakken in onze maatschappij. En dat is een goed ding, maar soms komt het gruwelijk in de weg staat van onze expressie en verbinding met onszelf, onze partners en soms…. zelfs het hele leven. We lopen weg van onze pijn en pijntjes, in plaats van te kiezen voor de wandeling naar het geluk. Daar waar alles mag zijn, met alles wie je bent.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Maar al te vaak is het drukke bestaan gevuld met doelgerichtheid die de passie in ons blokkert. We leren hierdoor eerder de kunst van het controle houden en als consequentie verliezen we de kunst van de grenzeloze passie….

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

De consequentie daarvan is dat sex, van een verliefde staat van zijn, langzaam maar zeker verandert in een fysieke daad. Een daad die losstaand is, sex wordt een activiteit. Een statisch gegeven wat erbij hoort als je een relatie hebt (of een date). De zielsexpressie is er uit geslopen, het hart is gesloten. Dat wat we op een presenteer blaadje kregen aangereikt tijdens onze verliefdheidsfase, lijkt niet meer natuurlijk te gaan. Als singles denken we dat een date dit gevoel wel zou komen brengen en als we in een lange relatie zitten denken we dat ‘het’ niet meer in ons zit, of dat onze partners niet meer helemaal aan onze verwachtingen voldoen. Uit elkaar gegroeid. We denken dat we te moe zijn geworden, te veel op ons bordje hebben genomen of dat het alleen in sprookjes anders kan zijn. Andere dingen in het leven nemen het langzaam over. Je vergeet bijna dat het ooit anders was in jezelf, de ziel van de sex is weg. De oplossing is niet te vinden in alleen het hoofd, want het is een kwestie van je hele zijn. Vergeet het doelgerichte plan van aanpak om je partner en jezelf weer in het sex-gareel te krijgen. Dit is namelijk niet de plek waar jouw sex drive haar oorsprong vindt.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Hoe veranderen we van ‘Low Sex drive’ naar ‘Sensual Glow’? Wat kunnen we doen om dit weer om te draaien? (En lees ook door, als je je Sensual Glow niet wil verliezen!)Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Stel…. Je bent op het punt dat je erkent dat je anders verlangt. Dan is de kans groot dat de vraag ‘hoe pak ik dat in godsnaam aan?’ hetgeen is waar je tegenaan loopt. In mijn coaching is dit dagelijks het onderwerp van gesprek. Iedereen die zich bevindt op dit punt, loopt een individueel pad, elke pad is anders van nuance, van kleur en volledig uniek. Maar omdat het mijn missie en passie is om zoveel mogelijk te inspireren om vrouwen (en daarmee hun partners) te laten stralen in hun Soul Sensualiteit en daarmee in de verbinding met zichzelf en anderen, probeer ik een paar algemene tips te geven die voor iedereen een goed idee zijn.

Over het algemeen maken we veel te snel de beslissing in ons hoofd om de sex zelf als oorzaak van het probleem te zien. De sex is niet goed genoeg, niet rijk genoeg, niet verbindend genoeg. Als we dit eens even helemaal omdraaien en zeggen: Sex is de graadmeter om te toetsen hoe goed we voor ons sensuele zelf zorgen, onze verbinding met hart, hoofd, lijf & ziel en de verbinding met anderen……

Ik noem dat Intention Based Sensuality. Sensueel zijn zonder enige vorm van doelgerichtheid om een reactie te ontvangen van anderen. Alle acties die je neemt om je sensualiteit te vieren zijn min verbinding te komen en blijven met je totale zijn. The Sensual Flow & Energy.

Intention Based Sensuality = Everyday Sensuality.

Zie het als de bodem van een heerlijke taart. Het fundament dat ben jij! De vulling en de volgende laag is de verbinding met je partner, de frosting is de buitenwereld. Stroomt daar rijkelijk de Sensual Glow….. dan is de som van deze ingrediënten de kers op de taart. HEERLIJKE RIJKE OVERVLOEDIGE SEX, waar je kunt experimenteren met van alles en nog wat. In vrijheid en geborgenheid in je eigen zijn en elkaars zijn. Begin dus altijd met het onderzoek of jij genoeg investeert in jezelf. Als je je eigen energie in beweging zet, zul je je wereld totaal kunnen veranderen. Alles in jezelf en om je heen zal in beweging komen. Tender, Love & Care zijn de toverwoorden.

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Heerlijke sex is de consequentie van een met passie gevulde ziel. Van openstaande zintuigen. Van het ervaren van de schoonheid in de dingen om je heen. Van het verbinden in het moment.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Van doelgerichtheid (hoofd gebaseerd) verschuif je naar intentie (hart en ziel gebaseerd). Van bereiken, verschuif je naar ervaren. Van hebben, verschuif je naar koesteren. Van sex als daad, verschuif je naar de wetenschap dat alles sex is. Van denken, ga je naar voelen. Van kijken naar anderen, ga je naar zelf doen. Van verwachten, ga je naar dankbaarheid voor wat er is. Van hoofdzakelijk bouwen op je succes, ga je naar het omarmen van je totaliteit. Van primair hoofdgericht, ga je naar de verbinding met hoofd, hart, ziel én lijf. Een samenspel waar elk gebied mag floreren in haar juiste setting.

Als je betere sex wilt of je sensualiteit voor altijd wilt blijven vieren, richt je je aandacht op het gedeelte in jezelf waar de passie regeert.

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Everyday Sensuality in de praktijk.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Voor jou concreet gemaakt om vandaag nog te starten:  Een serie oefeningen die iedereen kan implementeren in het leven. Er zijn geen excuses mogelijk. Ook al ben je 8 uur lang op kantoor, bezig met je targets, ook dan kun je in de avond of bij het ontwaken, je aandacht brengen naar je hart en ziel. Naar de kant waar de energieflow stroomt, de kant waar je  mee-dwarrelt met de beweging van de ziel, met de gevoelens die rijzen uit je hart. Daar waar je kwetsbare kant mag bestaan en je verlangens je doen laten voelen.

Bereid je er op voor, als je lang geen aandacht, liefde en zorg hebt besteed aan de verbinding met deze kant van jezelf, er een hoop tranen kunnen gaan vloeien, een hoop oud zeer en onzekerheid kan komen opwellen. De opening van het hart. Ervaar het als een geschenk!

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Oefeningen om elke dag meer Sensual Glow te ervaren. In verbinding met Hart, Ziel, Lichaam & Intentie.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Oefening 1:
Slow down, ervaar rust op de momenten dat het leven je even ruimte geeft. Anders maak je deze ruimte zelf.
Ga lekker zitten met een rechte rug. Haal 5 keer diep adem, ontspan je nek, je gezicht, maak je schouders los. Voel dat je bestaat. Leg je handen op je knieën met je handpalmen naar boven gericht en probeer je open te stellen om te ontvangen wat er ook is in het moment.

Voel dat alles wat je nodig hebt, in jou aanwezig is!
Ik ben The Source of Love

Doe deze mini oefening een paar keer per dag.
Deze oefening brengt je in het moment en in overgave.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Oefening 2:
Neem extra tijd voor je ochtend en avond rituelen.
Zelfliefde ligt voor een groot deel door goed te zorgen voor je lijf, wees bewust hoe hard zij voor je werkt. Hoe bijzonder het is dat zij je elke dag draagt. Voel dat jij je lijf bent en niet hebt. Verwen haar. Voel je huid, prikkel je zintuigen. Of dit nu door voedzaam eten is, door dansen, door luisteren naar jouw muziek, door wandelen door natuur. Slaap voldoende. Doe het in plaats er over te denken. Maak een lijst met ideeën die jouw zintuigen verwennen. Voel wat het met jou zou doen als je hier aandacht aan geeft elke dag. Zorg ervoor dat je tijd gaat inplannen omdat ook regelmatig te doen. Het visualiseren is al fijn, maar het doen gaat het werkelijke verschil maken. Je werkt hier direct aan je Sensual Glow. Je neemt verantwoordelijkheid om je eigen energie stroom te voorzien van dat heerlijke kleine vuurtje, wat klaar is om vol gas te gaan wanneer je dat wenst.
Let op: Als jouw vuurtje onbedoeld is uitgegaan, voelen deze oefeningen misschien een beetje gemaakt. Bijna alsof je te bang kan worden om opgewonden te raken van het leven, van de fijnheid. Geen zorgen, gewoon volhouden, blijf met grote compassie bij jezelf. Vertrouw dat ook jouw vlammetje vuur vat onder de juiste omstandigheden. Jij bepaalt, altijd.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Oefening 3:
Kijk om je heen en ervaar je omgeving als één van de zeven wereldwonderen.
Alles: het mooie, het lelijke, het perfecte, het imperfecte, de irritante, de vermoeiende, het zeurende, het blerende, het oude, het pijnlijke, (her)waardeer het op een intentioneel niveau.
Op gevoelsniveau.
Maak met de spullen die je al hebt in huis fijne plekjes. Herwaardeer de dingen om je heen, die toe zijn aan een nieuwe rol. Ruim op en geef door. Bedank hetgeen wat jou niet meer dient en stel je open voor nieuwe energie. Omhul jezelf in schoonheid. Deze oefening brengt je in contact met je kwetsbaarheid, je angst en je verlangen. Neem er de tijd voor om er even midden in te zitten. Zo mag het er zijn. Zo verbind je je met het totaal wat je bent. Zo herstel je de connectie tussen je hart en je omgeving. Je beleeft je toen, je nu en maakt ruimte voor wat komen gaat.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Oefening 4:
Als je er al aan toe bent, bekijk je partner dan met de ogen van een verliefde ziel. Wat is er mooi aan hem/ haar. Waar geniet je van. Aai hem bij het langslopen liefdevol over zijn rug. Kijk hem net wat langer aan. Maak van alles een sensuele tickle. Verleid hem gedurende de dag, zonder dat dat iets te maken heeft met sex, maar alles met intentioneel based Sensuality. Koester de mini momentjes dat je even glimlacht naar elkaar. Haal wat minder je gelijk. Probeer wat ruimte te geven aan jezelf en aan hem. Meer zijn, minder verwachten. Meer liefde, minder controle. Minder strengheid, meer zachtheid.
Let Love Rule. Oefen hiermee, voel wat voor jou natuurlijk is. Het geeft niet als dit verwarrend voor je voelt. Maak er een subtiele uitdaging van, ontwikkel je zachte en gevende kant. Ervaar hoe jij en hij hier op reageert.

Everyday Sensuality: Blogpost Juniper Love

Heel veel inspiratie en liefde voor jou, Soul Beauty! You are a true Gift.

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love

Mocht je er niet uitkomen, heb je vragen of opmerkingen. Laat een comment achter of stuur een mailtje of vul het contact formulier in. Je kunt hier meer lezen over het programma : Sensual Glow

Alle liefs, Guusje

Everyday Sensuality Blogpost Juniper Love


Juniper Love's Coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*