Next Prev
 

Menu

Sit Down... It's gonna be personal.......

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Replenish & Reset Body, Mind, Heart & Soul

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Vandaag is het dag 6 van mijn Full Being Detox (zomer 2016, ik ga weer van start 1 februari!). En vandaag schrijf ik er mijn eerste Blogpostje over!

Ik wil altijd het naadje van de kous weten als één van mijn vriendinnen op Detox gaat, want stiekem willen we allemaal altijd alles weten, toch?

De eerste keer dat ik een detox deed was op mijn 28ste. 14 jaar geleden dus. Ik was heel ziek. Niet te geloven zo ziek. Ik denk dat ik niet eens onder woorden kan brengen hoe ziek ik was. Mijn toenmalige man weet het, mijn directe familie en beste vrienden weten het, maar aan de rest is het moeilijk uit te leggen hoe het is als je lichaam gewoon stopt met werken, als je dit niet mee hebt gemaakt. En met de mensen die vergelijkbaars wel meemaakten, praat je er nauwelijks over want écht iedereen probeert het liever te vergeten. Je bent dolblij met je nieuwe kans. Ik voelde mij zo naar dat de pijn, de angst en het gebrek aan weten of het ooit beter zou gaan, een groot trauma werd ( later leerde ik alles over trauma’s verwerken en deze na verweking om te draaien in pareltjes). Ik heb er jaren nauwelijks over gesproken.

Ik ben niet dankbaar voor het virus wat mijn hele spijsvertering 1,5 jaar heeft geruïneerd. Echt niet. 24/7 kotsmisselijk en gruwelijke pijn. Ik hoop dat dit zeldzame virus gewoon uitsterft en dat niemand het ooit nog tegenkomt. Ik ben wel dankbaar voor de lessen die ik geleerd heb. Het heeft mijn hele leven veranderd. Ik ging van ziekenhuis naar ziekenhuis, van onderzoek naar onderzoek. Buizen in heel mijn lichaam. Het was uit een horrorfilm. En ik werd banger en banger. Ik werd kleiner en kleiner. De specialist in ons ziekenhuis stond met zijn handen in het haar. Hij verwees mij door naar dé grote professor in Utrecht. De beste uit het veld, zei hij. Daar gingen we, twee maanden gewacht op de afspraak. In dankbaarheid en ultieme verwachting reisden we naar hem toe. Het was een aardige man, een expert. Dat merkten we meteen. De eerste dokter sinds ruim een jaar die durfde te zeggen waar het op stond. En überhaupt wist wat er nou aan de hand was…. Nou ja….. zo goed als… Hij bleef praten, wij luisterden. Ik bekeek hem goed en opeens kijkt hij mij verbaasd aan.

Ik zag zijn knappe gezicht, zijn charismatische charme en twinkelende ogen en uit zijn mond kwamen de woorden:

Mevrouw Wannet, u denkt toch niet dat dit uw hele leven zo gaat blijven? Het zelf herstellende vermogen van het lichaam is verbazingwekkend groot.

Replenish & Reset Body, Mind, Heart & Soul

Natuurlijk duurt het waanzinnig lang en u heeft pech, de maag is een orgaan wat pijn kan genereren als geen enkel ander orgaan. U heeft waarschijnlijk pijn in uw linkerarm, uw linker kaak, uw linkerkant van uw rug en soms zelfs de linkerkant van uw hele buik. U kwam het verkeerde virus tegen, u moet uw lichaam zo goed mogelijk verzorgen, zodat het kan herstellen. De oorzaak is glashelder, het was geen stress, geen burn-out, maar een virus. Het virus is bekend, maar er is nooit onderzoek naar gedaan. Het is uiterst zeldzaam. Bij ieder die het krijgt, laat het deze verwoestende schade achter in de zenuw van de maag, zenuwschade duurt lang om te genezen, maar het gebeurt uiteindelijk wel.

Ik huilde zo hard dat zelf mijn (inmiddels ex) man mij aankeek of ik alsjeblieft op kon houden.

The Ugly Cry!

Vanaf dat moment veranderde mij hele zijn. Alles, in dat moment.

Het zielige angstige meisje zonder cyclus, 10 kilo te licht, uitgedund haar, in permanente angst en pijn stond op en liep naar buiten als een LadyBoss met een Missie:

Ik ga de gezondste persoon worden, die ik kan zijn!

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Mijn zoektocht naar gezond zijn bracht mij naar mijn eerste Full Body Detox. In driebergen bij een orthomoleculair arts. Hij vertelde mij over darmgezondheid en het belang daarvan. Daar was onze behandeling dan ook op gericht. Over Replenish & Reset gesproken! Het was een hardcore detox met alles erop en eraan. Pretox, sapvasten, lever cleanse, darmspoelingen, postox. Huidscrubben, pakkingen etc. Het ging eigenlijk verassend goed, ik had al 1,5 jaar nauwelijks gegeten, dus dat was best te doen. Ik voelde mij on top of the FoodMonkey world. De darmspoelingen zorgde ervoor dat ik 1,5 jaar geen buikpijn (mijn darmen, mijn maag duurde wat langer) meer had. Wow, wat een zaligheid! En ik had een hardcore detox overleefd en voelde mij ook nog waanzinnig veel beter!

We verhuisden naar Engeland, eigenlijk meteen na mijn ziek-zijn, en gelukkig was daar veel meer te vinden op ‘Hippie Health Food’ dan hier in Nederland. Ik noemde het Hippie Health Food omdat mijn hele familie lol had om mijn voedselkeuzes. Geloof mij, 14 jaar geleden had niemand van wheatgrass gehoord, misschien had ooit iemand het geprobeerd te roken, maar juicen? Nope, alleen in de geitenwollen sokken scene kon je terecht. In Londen had je al wat Juice bars & op tv gonste het van Foodshows. Nigella Lawson ( HEART) Jamie Oliver, Hugh Fearnley- Whittingstall, Gordon Ramsey, Nigel Slater & een wereld van chef’s op BBC Food. Op channel4 was er een wonderlijk wezen te zien, als je in haar handen terecht kwam, at je nooit meer hetzelfde, misschien alleen al omdat je het nooit meer zou durven. She kicked Ass!

In Engeland ontmoette ik klein mevrouwtje wat meer lawaai maakte dan de meeste gorilla’s: Gillian McKeith!

Zij werd mijn Guru, mijn mentor en persoonlijk health-coach. Ze leerde mij zo veel over Wellbeing & Wellness! Ik kocht al haar boeken en volgde haar op maat gemaakte dieet adviezen. Ze was de eerste echte coach die ik inhuurde! Wat een waardevolle les was dat. If you want the best, hire the best! Ik ben nooit meer terug gegaan naar een ‘standaard Nederlands dieet’. Ik speurde elke wholefoods Market, Farmers market & Holland & Barret’s af naar raw food, zaden en pitten, Royal jelly, aloë vera, amino acids, nut milks etc. Ik plukte Nettle en at het nog nét niet rauw op. Ik kreeg mijn gezondheid terug, mijn fitheid, zag eruit als een Goddess en het mooiste van alles, mijn cyclus herstelde zich volledig. Ik kreeg drie buitengewoon heerlijke en zalige kindjes. BLESS!

 

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Mijn regime werd wat soepeler naarmate het trauma van ziek zijn langzaam verwaterde. De rauwe pijn ging over naar nieuwe kansen. Ik deed een conceptuele kunst studie aan een universiteit in Engeland. Ik kon meer gaan zinken in de lessen die ik had geleerd over zelf liefde, over angst naar liefde en de gezonde balans van taart eten op een feestje en SuperFoods….

Ik ben nu 12 jaar verder en ben nog steeds elke dag dankbaar dat mijn ziekte nooit is teruggekomen. Ik heb blessures gehad, hernia’s, gebroken armen, maar ziek zijn is iets anders. Het is grillig, onvoorspelbaar, eng. Mede daardoor kies ik er elke dag weer voor om heel goed te zorgen voor mijn totale zijn. En dat betekent dat ik regelmatig actie onderneem om alles uit mijn Body, Mind, Heart & Soul rituelen te gooien ( ja, echt zo radicaal! ) wat ik niet langer zelf in stand wil houden. En mijn advies aan al mijn coachees en in deze blogpost ook, om zeker twee keer in het jaar, hetzelfde te doen.

Juniper Love Coaching

The Whole Being Detox: Urban Goddes Style!

Ik ga dus niet op een hutje op de hei. Ook fijn, maar ik heb een druk leven en daar horen computers, werken en veel (6!) kinderen bij. Dus heb mijn eigen detox varianten bij elkaar gezocht en her-ontworpen naar mijn eigen stijl. Mijn advies zou dan ook altijd zijn: doe dat ook! Je houdt een detox alleen vol als het naar jouw ritme, naar jouw leven en naar jouw interesses is gevormd! Ik vind dat je je nieuwe gewoonten als levenstijl zou moet kunnen omarmen. En de rebound moet eigenlijk nauwelijks aanwezig zijn.

Een Detox moet liefde toevoegen aan je leven, als je dit niet zo ervaart, back to the drawing board!

Detoxen met een andere intentie dan jezelf lief te hebben, is het minst verstandige wat je kunt doen. Een intentie is als een boomerang, het komt altijd terug. Stop je veel liefde en aandacht in je eten? Dan zorgt het eten voor ware voeding. Ga je detoxen om zo min mogelijk calorieën naar binnen te krijgen en heb je louter de intentie om af te vallen? Dan krijg je dat dubbel en dwars terug. En eindig je waarschijnlijk met drie brownies in je mond. Ik geloof er in dat goed eten in het totaal concept van Super voeding thuishoort. Net zoals mediteren, als liefhebben en een positieve mindset onderhouden.

Een Detox is echt waardevol als je de ruimte neemt voor je lijf, je hoofd, je hart en je ziel. Je viert de schoonheid van je zijn. Op jouw eigen tempo, op je eigen ritme.

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Mijn eigen Full Being Detox bestaat uit zorgvuldig samengesteld eten, uit extra speciale rituelen, uit ‘een stapje meer’ liefde, uit elke dag wat meer rust, uit zijn in het moment. Het is fantastisch om zo bezig te zijn met je energie niveau, met je gezondheid en de liefde voor jezelf, de ander en het leven.

Inspiratie voor deze detox kreeg ik een aantal maanden geleden. Geen ziekte, Bless! Het gebeurde toen Jan Willem en ik ons leven onder de loep namen. Wij hebben de super leuke hobby om mindmaps te maken, om onze ideeën in kaart te brengen. De leukste zijn de ‘Vanuit welk gevoel wil ik leven?’ mindmaps. Wat willen we voelen? Hoe voelen we ons nu? Hoe kunnen we dit opnieuw afstemmen? Wat gaan we doen? We vulden het in met al onze gevoelens dromen, wensen en plannen. Jan Willem keek mij aan en zei uit de grond van zijn hart: ‘Ik weet wat nu de volgende stap is! Kijk maar naar onze mindmap! Wat wij willen is genoeg energie om lief te hebben, elkaar, onze kinderen, onze werk wereld en in alles wat we doen. Alles in onze mindmap lukt beter met een hoge energie. We willen groei, elke dag weer’ Dus ons eerste plan is ‘A High Energy Plan’!

Vanaf die dag liet het ons niet meer los. Uiteraard heb ik er een hele Life coaching uitdaging van gemaakt. I LOVE THIS SH*T! Supplementen naar dit moment in tijd aangepast, alle detox & health kookboeken uit de kast getoverd, Gweneth Paltrow & Cameron Diaz wederom geadoreerd in (H)Eerlijk (TIP) & The Body Book. Langs gegaan bij een arts voor wat check-ups, Fysio check-up, De liefde in het gezin, de liefde in Juniper Love onder de loep gelegd, dromen verwelkomd & richtingen bepaald. En natuurlijk rolde daar een geweldig programma uit, wat wij nu allemaal aan het integreren zijn in ons dagelijks leven. Sommige dingetjes zijn klein, je omega olie pil doorslikken en niet in de kast laten staan. Sommige veel groter, de Detox die ik nu ben begonnen.

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Deze detox is voor mij een super onderdeel van dit geheel! Ik merkte dat ik veel energie verloor door buikpijn. En ik wist ook nog waardoor het kwam, maar ruimte om het roer om te gooien, maakte ik toch niet fundamenteel genoeg. En opeens was daar het moment, prachtig bepaald door Britt Janssen, die voor de tweede keer een detox challenge organiseert, 7 dagen! Perfect, ik had mijn datum! Ik doe mee met de groep, volg wel mijn eigen dieet, want ik ben super fan van intuïtief eten ook als je detoxt, maar geniet enorm van de groepsenergie, je kunt haar wijsheid opzoeken op: www.kitchenoflove.com. Haar 7 dagen plan kun je vinden als je je inschrijft. Voor mij een hele fijne start van mijn 21 dagen, samen is het soms makkelijker beginnen!

Wat ik allemaal doe is niet in 1 blogpostje te schrijven en deze is al hartstikke lang geworden, dus ik zal er nog meer over schrijven! Bijvoorbeeld over de Judgement Detox, die ik ook in mijn Detox heb verwerkt. Gabrielle Bernstein & The four agreements van Miguel Ruiz inspireerde mij hierin enorm.

Stay tuned, Soul Beauty’s!

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Ben je nieuw in deze wereld?

Er is een wereld van inspiratie te vinden, ik haal dagelijks inspiratie uit: Uit de voedings-boeken en lessen van Gillian McKeith. Jamie Oliver, Green Kitchen Stories, Pinterest, Instagram. Uit mijn eigen super zorgvuldig samengestelde Soul School (jaaaaaa, we gaan daar ook hardcore op Mind & Spirit Detox!) Uit talloze meditaties en Inspiratie bommen als Kathy Freston (Quatum Wellness) Alejandro Junger, Habib Sadeghi, Danielle La Porte, Deepak Chopra, Kris Carr, de rest van de Super Souls van Oprah Winfrey. En uit de lessen van mijn life coaching Guru: Tony Robbins ( Ik hou wel van een strategie bedenken!). En uit de prachtige Soul Sisters (Health Foodie de luxe my SoulSis Pineappel Moon: Britt/ Vlinderkusje Love You!) die op mijn pad komen en zoveel moois brengen aan de wereld! Onderzoek het zelf en je zult met wat investering en guidance het kunnen vormen naar jouw hand!

Een succesvolle detox gaat niet om het behalen van een doel, maar om tijdens het proces liefdevol te luisteren naar je hele zijn.

BE MILD & KIND TO YOURSELF

A L W A Y S

PS. Je kunt bij mij altijd terecht voor een losse coaching sessie waar wij jouw Whole Being Detox plannen! Een super effectieve manier om te de verandering in je leven te maken die je wilt!

Love & Light Soul Sisters

xoxox Guusje

 

Sign up for Love, Beauty & Happiness
Replenish & Reset Body, Mind, Heart & Soul Only Juniper Love High Quality content!

Bewaren

Bewaren Bewaren Bewaren
Never ever Junk & Spam!
Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Juniper Love's Coaching

Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Replenish & Reset Body, Mind, Heart & Soul”

 1. Grytsje
   ·  Reply

  Wauw wat een heeeeeeerlijke, enthousiastmerende en inspirerende post, Guusje! Dankjewel voor het delen!

  • Guusje
    ·  Reply

   Dank je wel, Grytsje <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*