Next
 

Menu

Over Sensueel kwetsbaar zijn......

Over Sensueel kwetsbaar zijn en staan voor wie je bent…

Blogpost Juniper Love: Sensual Ritual

Kwetsbaarheid is in mijn coachingspraktijk nogal een topic. Voor mijn coachees, die hun hart en ziel komen blootleggen, hun liefdes leven en senusaliteits- beleving,  maar ook voor mij, omdat ik het veilige kader schep waarin wij in vertrouwen op onderzoek uit gaan. Ik deel veel van mijn persoonlijke sensuele ervaringen. Veel relevante seksuele experimenten en ruimte-makende oefeningen, die ik zelf allemaal eerst heb ervaren, doorleefd heb, geïntegreerd heb en waar ik naar terug kijk om te her-gebruiken als les voor dit heden, als life- coach.

Mijn werk roept altijd reacties op. Toen ik twee jaar Sensualiteit, liefde & relaties openlijk ging betrekken in mijn marketing & communicatie van Juniper Love, keken de mensen om mij heen, best wel even op. Guusje… je hebt het over SEX, over SENSUALITEIT. Wil je dit wel? Wat op het wereld wijde web verschijnt, krijg je er nooit meer af! Je gaat toch niet met al die mensen naar bed, he? ( Ik ben coach…. wat denk je zelf??)

Juniper Love's Sensual Glow

 

Hoe beleven we Sensualiteit nu eigenlijk in onze ‘Sensueel Koude cultuur’ in Nederland…?

Seksueel en Sensueel ontwaken is een prachtige en heilige aangelegenheid die ik elk mens vanuit het diepste van mijn ziel gun. Het kwetsbare gevoel wat je overvalt als de extase van de ziel voor het eerst als een deken over je leven heen dwarrelt. De ontdekking van je lijf als Sensueel instrument, als zintuig-prikkelend orgaan opzoek naar stimuli. De geboorte van de kundalini energie die giert door de ‘Spine of your Energy Centre’. De overweldigende emoties die recht uit het hart stromen, door je ogen naar buiten worden vervoerd, door middel van rivieren van zilte tranen.

Replenish & Reset Body, Mind Heart & Soul

Blogpost Juniper Love: Sensual Ritual

Sensueel ontwaken. Hoe gebeurde dat bij mij?

Toen ik 7 jaar geleden ontwaakte, instantané, door het zien van een man, wist ik eigenlijk niet eens wat er gebeurde. De tijd stond even stil. Alsof het grote geheel een moment nam om een heel bewustzijn toe te voegen aan mijn zijn. Zonder enige waarschuwing vooraf, voelde mijn lijf anders. Alsof ik, in 1 ogenblik een super power erbij had gekregen. Ik kon elke energiebaan ervaren en intuïtief aanvoelen wat elke deeltje in mij te vertellen had. Mijn hele zijn voelde anders aan en ik aanschouwde andermans zijn anders. Ik keek met een andere blik door mijn ogen naar de wereld en de wereld keek met andere ogen naar mij. Ik wist meteen dat dit nooit meer zou veranderen. Ik was de heilige poort doorgegaan en voelde dat ik nooit meer zou omkijken.

Ontredderd was ik. Ik zat notabene in een lokaaltje op een kunst-cursus met mijn moeder (bless her). Het was mijn eerste activiteit buitenshuis zonder mijn 5 maanden oude baby. Mijn toenmalige man en onze drie mini kindjes waren thuis. Met een flesje mamamelk in de aanslag voor het geval Poppy honger zou krijgen in de twee uur dat ik weg zou zijn.

Juniper Love's Sensual Glow

Achteraf hebben, mijn moeder en ik, het vaak over het moment gehad. Zonder enig woord je ware Liefde herkennen terwijl je moeder naar je zit te kijken, is best ongebruikelijk. Kwetsbaar ook…..

Iedereen ontwaakt op een hele eigen wijze. We zijn allemaal uniek.

Mijn omgeving dacht dat ik ‘gewoon verliefd op een ander’ was. Dat ik natuurlijk niets daarmee kon doen, gezien mijn situatie. Dat het wel over zou gaan. Je kent het wel. Net zo als toen je verliefd was op je leraar Frans.
Ik voelde mij erg alleen. Want het was geen ‘gewoon verliefd op een ander’. Het ging helemaal niet om die verliefdheid. Het was iets veel groters, iets veel fundamentelers. Iets zo overweldigends. Iets waar ik geen woorden voor kon bedenken. Ik merkte dat mijn omgeving met angst reageerde. ‘Wat gebeurt er? Waarom wil je niet gewoon doen wat ‘we allemaal doen’? Waar heb je het toch over? Het gaat wel weer over!’

Ik ervoer dat ik gefascineerd was door de angst die dit, toch erg aller-dagelijkse, onderwerp met haar meebrengt. Ik verdiepte mij tot op het bot. Eén ding wist ik zeker, normaal doen, zou mij niet verder helpen. Buiten mijn comfortzone en ervaren, voelen en beleven, dat wilde ik. Ik ging experimenteren in de ‘tantra scene’, reisde van de ene guru online naar de andere, las bibliotheken vol en zocht naar spirituele verdieping. Er viel nog zoveel te ontsluieren in mijn Spirituele ontwikkeling….

Blogpost Juniper Love: Sensual Ritual

Ik besloot meteen hulp in te schakelen, want dit soort processen kun je gewoonweg beter doen met iemand aan je zijde. Een partner in crime, die oordeel-loos met je mee reflecteert. Die vanuit liefde kan spiegelen in plaats van dat je elke stap die je zet aan het uitleggen bent in elk gesprek wat je hebt. Want er was mij, in dat ene moment een keus aangereikt, dat voelde ik wel. Eentje waarvoor ik volledige verantwoordelijkheid wilde nemen. Ik kon het negeren of aangaan. Het koesteren of plat-stampen.

Zoek je eigen ‘Love partner in crime’, een Soul Sister of huur iemand in die naast je kan komen staan!

Familie en gezamenlijke vrienden konden mij niet voldoende helpen, niet naast mij staan. Hoe lief en fijn ook bedoeld. Dit zijn geen onderwerpen die je in vrijheid kunt bespreken, niet als je nét drie mini mensjes op deze prachtige wereld hebt gezet. Niet als iedereen (zeer logisch) de belangen van iedereen proberen te belichten in elk gesprek.

De hulp die ik kreeg was van een bijzondere vriendin. Ze was ouder en wijzer, vrij en ongetemd, een liefhebbende hippie en een eigengereide punker tegelijk. Ze is jarenlang aan mijn zijde geweest in deze ontdekkingsreis. Ze is zeer recentelijk vertrokken naar de andere wereld. Ik zal haar voor eeuwig dankbaar zijn voor de begeleiding die zij mij heeft gegeven van mijn zó kwetsbare proces. En eerlijk is eerlijk, ook loeispannende proces met excessen die mij zo veel verder hebben gebracht. Zij was mijn Sensual Glow Goddess, meteen present in die eerste momenten nadat ik opstond in mijzelf, de volledige verbinding voelde met alles wie ik ben en naarstig op zoek was naar woorden voor dit overweldigende gevoel. 7 jaar geleden. Het voelt als een heel leven geleden.

 

Juniper Love 's Over Liefdes geheimen en taboes

 

Mijn Sensuele Reis begon toen en is nog in volle gang. Toen ik eenmaal besefte dat mijn Sensuele verdieping mij als coach ook zeer liet groeien, verbrede ik mijn professionele kennis, mijn ervaringen en mijn zijn. Ik leerde dat je jezelf kunt laten ontwaken en zelfliefde op een heel ander niveau te benaderen is. Als de wil en het verlangen er is, dan kun je dit allemaal zelf kiezen. Ik leerde manieren om sensueel te verdiepen. Ik leerde ook dat ik deze ervaring niet voor niks in mijn schoot had geworpen gekregen. Ik voelde mij altijd al zo vrij diep van binnen, maar toen na dat ene magische moment besefte ik, dat ik zo opgesloten had gezeten in mijn overtuigingen. En die waren écht nog niet weg. Want weten, is niet voelen. En wanneer je niet voelt, kun je het onmogelijk leven. Laat staan ademen, wat ik zo graag wilde voor mijzelf. Wat een reis, soms zwaar, soms licht, soms verdrietig, vol schaamte, maar altijd was het het waard.

Bereid je voor op een liefdevolle maar ….. Rocky Road…

Stuk voor stuk moest ik mijzelf door mijn overtuigingen heen werken, om maar wat voorbeelden te noemen:

– Ik durfde niet te flirten met mannen
– Mijzelf niet te laten zien in de wereld
– Mijn schoonheid te vieren
– Mijn nieuwsgierigheid naar vrouwen niet aan te gaan
– Mijn sensuele en seksuele verlangens niet te uiten
– Mijn uber vrouwelijke behoeften zoals: dienend zijn, onderdanig zijn etc. niet te omarmen en leren kennen
– Ik had moeite met mijn gewicht & zelfbeeld

Tijdens deze intense worstelingen, besloot ik te gaan vragen aan mijn vriendinnen hoe zij hun sensualiteit beleefden. Hoe zij hun weerstand aangaan. Hoe ze willen groeien en bloeien in hun leven als vrouw. Ik probeerde uit te leggen aan mijn vriendinnen over wat mij was overkomen. Ik wilde praten en ervaren, ik wilde inspiratie opdoen en leren van mijn peers. Maar ervoer dat dit veel moeilijker was dat ik had gehoopt. Ik liep vaak tegen een muur op. Ik voelde mij met tijden zo alleen! Veel moraal, weinig vrijheid. Veel vinden, weinig ervaren. Veel weten, weinig voelen. Dit werd veel meer een Solo Journey dan ik ooit had gedacht dat het zou hoeven zijn. Mede door deze ervaringen wist ik, dat als ik er klaar voor was om dit te professioneel te integreren in mijn coachings, ik zou kiezen voor totale openheid. Om zo een inspiratie te zijn voor vrouwen die even ontredderd zijn als ik toen in een situatie die niet moeilijker kón, voor mijn gevoel!

Juniper Love's Sensual Glow

Sensuele ontwaking is een spirituele reis, nog meer dan een fysieke reis.

Blogpost Juniper Love: Sensual Ritual

Na lang uitstellen gingen de man van de cursus en ik het avontuur aan. Onvermijdelijk. Een heel nieuw leven midden in mijn oude leven. Het grootste verdriet wat ik ooit gekend heb, door te scheiden van mijn man waarbij ik al 18 jaar was, naast het overweldigende gevoel van de totale verbinding met jezelf, met je levensverlangens, met alles waar Sensual Glow nu voor staat. Het was zwaar en licht tegelijk. Hemels en hels. En een weg gevuld met lessen waar ik nu nog over aan het leren ben.

Het grootste besef dat er zoveel meer is te vinden in Sensualiteit & Zelfliefde, dan gewoon een beetje sex omdat het erbij hoort, is MAGISCH. En ik zal er alles aan doen om vrouwen die dit ook willen ervaren, zo inzichtelijk mogelijk, zo helder en open mogelijk, te begeleiden in hun pad naar extase. Naar vrijheid en sensualiteit. Naar vrouwelijkheid in onze wereld waar het laten zien van onze mannelijkheid zo normaal is. Want ik weet inmiddels dat dit kan. Dat dit écht mogelijk is voor ieder die dit wil en hier voor kiest. Zelfliefde is een keus. Vrijheid is een keus. Liefde is een keus. En als je die niet kunt maken, dan zit er wat in de weg. Dat weet ik uit mijn eigen intense, robuuste pad.

Extase is een beloning voor mensen die hun waarheid durven volgen           – Margot Anand-

Jezelf laten ontwaken in je vrouwelijkheid, je sensualiteit is zoveel meer dan sex. Het is ‘A Way of Life’….. Het is een manier van leven waar je tijd, liefde, aandacht voor wílt maken. Al 7 jaar lang ben ik elke dag dankbaar bewust te hebben gekozen voor wie ik volledig ben. Voor al mijn licht, al mijn schaduw. Mij niet meer beperkt te hoeven voelen door de ervaringen die in mijn verleden hebben plaats gevonden. Niet meer de onvrijheid te hoeven voelen die mijn overtuigingen mij opdroegen. En ik hoop dat ik door het delen van mijn ervaringen, een hele hoop vrouwen kan laten voelen dat zij niet alleen zijn, maar dat er écht vrouwen zijn die naast je komen staan en je helpen met het lopen van jouw eigen unieke pad.

Mocht je zo’n vrouw zoeken…. Let dan op de twinkel in de ogen. Hoe ze naar het leven kijkt vanuit zichzelf. Zie hoe ze zichzelf heeft los geworsteld van oordelen. Van zelf oordelen en oordelen over een ander. Voel hoe open ze is, maar toch waanzinnig in staat om haar heilige grenzen te bewaken. Kijk naar haar bewegen, hoe rechtop ze staat. Zie hoe ongeremd ze kan huilen, boos kan zijn en zich mee laat voeren in haar emoties. Loop naar haar toe en laat je zien. Ik weet zeker dat ze zichzelf ook aan jou zal laten zien.

 

Have a great day, Soul Beauty

 

Mocht je meer willen weten over het Sensual Glow Programma:  KLIK