Next Prev
 

Menu

The Judgement Detox

YAY! 21 dagen Whole Being Detox glansrijk doorstaan!

The Judgement Detox, Why I Love it: Blogpost Juniper Love

Om dit te vieren eet ik vandaag een heerlijk zelfgemaakte Raw Bounty! Wat een super geslaagde Detox was dit. Ik heb enorm veel over mijn lijf, mijn Spirit & Geluk geleerd.

Zuivel gaat er definitief uit, Cafeïne ook. Ik ben een blije 90 % vegan, maar wil eens in de (twee) weken een stukje wilde zalm en een ei. Ik wil iets langzamer leven, want in mijn hoofd gaat het soms veel te snel. Less adrenaline, more SLOW Happy Highs. Mijn lijstje gaat nog even door…. maar daarover komt vast ooit een andere blog.

Ik kreeg namelijk veel vragen over The Judgement Detox. Wat is het? En waarom zou je dat willen doen? Oordelen hebben we allemaal wel eens en als je zo bewust met jezelf omgaat voor 21 dagen, is het heerlijk om jezelf te ontslaan van de moeite om overal maar wat van te vinden. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, kun je daar je hele leven van genieten!

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

Het is geen geheim dat een oordeel over een ander, eigenlijk een oordeel is over jezelf. En dat zelfoordeel staat gruwelijk in de weg als je een leven wilt vol Schoonheid, Sensualiteit en Liefde!

Ik leg het in deze blog voor jullie uit en neem ook mee wat de meest voorkomende misvattingen zijn over het principe: ‘Gij Zult Niet Oordelen’!

The Judgement Detox

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

De allereerste keer dat ik Gabrielle Bernstein hoorde praten over ‘The Judgement Detox’, was ik meteen hooked! Ik zat meteen op het puntje van mijn stoel om alles wat zij zei echt te beluisteren. Ik volgde de Spirit Junkie Masterclass en ook daar sprak ze er weer uitgebreid over. Haar principes over de Judgement Detox zijn glas helder en super simpel:

– Observeer waarover je oordeelt.

– Herinner je dat je een lichtwerker bent. Dus je herkent het moment in jezelf dat je altijd weer opnieuw kunt kiezen.

– Vergeef je gedachten, je oordelen door te zeggen: ‘Ik herken dat deze oordelen niet van mijn hogere zelf zijn, ik kies opnieuw’

– Offer het oordeel aan je Spirit, Je Guide, Je Angel of de higher power waar jij in gelooft. ‘Dank je voor het herinterpreteren van mijn oordeel’

– Als extra stap kun je er een affirmatie of mantra van maken: ‘ Ik kies ervoor om niet te oordelen, wat er ook voorbij komt vandaag.’

– In de avond plan je een reflectie moment. Hoe ging het vandaag? Neem situaties waar je jezelf kon omdraaien van je oordeel en voel wat het zo fijn maakte om dit niet te doen. Lukte het niet? Vergeef jezelf en kies op nieuw. Celebrate the miracles! Oefen dit 90 dagen.

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

Afstand nemen van oordelen’ komt in elk geloof & spiritualiteit pad voor. Waarom is een Judgement Detox dan toch zo moeilijk om te doen en vooral om vol te houden?

Vanaf dag 1 zit het diep verweven in mijn coaching. En nu ik op een Whole Being Detox was, legde ik er uiteraard vol de aandacht op in mijn eigen zijn! Het gegeven lijkt heel simpel, maar toch worden we vaak uitgedaagd door ons eigen zijn om de mist in te gaan als we minder willen oordelen. En ik denk dat als je deze extra toevoegingen leest, je beter kunt slagen in The Judgement Detox.

Je hebt allerlei verschillende soorten oordelen, als je wilt beginnen met een Judgement Detox is het observeren van je eigen oordelen van groot belang. Waarover oordeel je en vooral: Wat zit er achter, welke intentie en welk gevoel?

Hier een paar voorbeelden die we allemaal herkennen:

1.Het oordeel uit gewoonte….
Dit oordeel heeft geen intentie, heeft geen doel, het oordeel popt gewoon op in je gedachte of floept zo uit je mond. Het oordeel wat makkelijk voor handen ligt. We doen het vooral als we niet lekker in ons vel zitten. Als we ons vervelen of als we niet genoeg vervulling ervaren in het dagelijks bestaan.

2.Het oordeel met (de onbewuste intentie) om onszelf te beschermen omdat we bang zijn.
Wanneer we weinig zelfvertrouwen voelen, wanneer we in tekorten denken en voelen, wanneer we uit onze flow zijn, bang zijn voor verlies, oordelen we vaak over onszelf, anderen en/ of over situaties die ons een trigger geven in het gevoel van tekort komen of gebrek aan zelfvertrouwen. We voelen in de laag eronder angst.

3.Het oordeel met (de onbewuste intentie) om te groeien en te leren.
We spiegelen ons aan anderen, denken er over na wat we er leuk en minder leuk aan vinden en proberen dit te integreren in ons levenspad. Je oordeel is genuanceerd en helemaal niet bedoelt om te delen met anderen, maar veel meer om er van te leren. We willen groei en maken daarom gebruik van de mensen om ons heen.Het oordeel voelt helemaal niet als iets persoonlijks over de ander, maar veel meer als richting gever voor jezelf. Cherry picking!

The Judgement Detox: Why i love it: Juniper Love

Waarom ‘Niet oordelen’ veel meer training nodig heeft dan we op het eerste gezicht denken!

Het niet willen oordelen ligt heel genuanceerd. Want beoordeling is iets waar we continu mee te maken krijgen in het dagelijks leven en hebben we ook nodig om te groeien en te kiezen. De clou van een Judgement detox is, naar mijn mening, dat je onderscheid maakt in jezelf welke vormen van oordeel je niet meer wilt in je leven. Dat onderzoek je nauwkeurig en vooral eerlijk in jezelf.

Gabrielle’s oefening is perfect voor Nummer 1 oordelen: Ik kies opnieuw, ik vergeef mijzelf, ik laat het gaan.

Ik merk altijd dat als ik zelf minder lekker in mijn vel zit, mijn oordeel over de wereld groter wordt. Ik ben opeens bezig met dingen waar ik mij nauwelijks voor interesseer. Ik zit meer op social media zonder enig doel of echt plezier. Ik kijk meer romantische Comedy’s en kan mijn energie minder goed vullen met mij. En daar gaat het ook vaak mis!. Ik ga vergelijken en schiet in oordeel vanuit mijn eigen angst dat ik niet goed genoeg ben, niet leuk genoeg of niet creatief genoeg. Doordat ik niet gevuld en vervuld ben met mij, laat ik mij te veel vullen met andere energie en dat voelt invasief en naar. Om daar weer vanaf te komen, grijpen we naar een oordeel en meestal is dat uiterst effectief. Je rekent met de ander af, om jezelf vrij te maken.

Wat we in een oordeel zeggen is:

Jij….zij….deze situatie bent…..is……, jij doet altijd….. Jij wil dit ……. Jij zal…. Ik wil dit van jou niet (of we dat nu letterlijk zeggen, verstoppen in een sneer of alleen maar voelen dat maakt niet uit) en wat we eigenlijk bedoelen is: Stop. Ik voel dat het tijd om mij weer te vullen met mij. Ik vergeef mijzelf dat ik mij heb laten vullen met de energie van een ander. De ander heeft hier niks mee te maken, ik zie dat dit door het gebrek aan mijn energie zo dichtbij is gekomen. Ik kies nu weer voor mijzelf.

Het oordeel maakt je misschien vrij, maar doet verder niets voor je. Als je je bewust bent dat we het ook bij onszelf kunnen houden, kun je een liefdevolle actie stap maken om ook om te gaan met de intentie of gevoelens die eronder liggen ( Ik oordeel hier op de manier zoals beschreven bij nummer 2) . Ik moet naar mijn gevoelens toe om op te houden met oordelen. En met die gevoelens ga ik aan de slag, het oordelen houdt dan meteen op. Het is dus voor iedereen hartstikke goed om hier bewust mee om te gaan.

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

Waar gaat het in de praktijk mis?

In mijn coachings merk ik dat het helemaal niet zo simpel is als het lijkt om jezelf de principes van de Judgement Detox aan te leren. Als we hier mee aan de slag gaan, komt er altijd een moment van verwarring naar boven. En dit is perfect, want dan leren we het gelijk goed te doen!

De meest gehoorde verwarring als het gaat om het principe ‘Niet oordelen’:

We hebben als doel elke vorm van oordelen uit ons denken te bannen. Omdat je het dan écht goed doet.

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

Groeien en bloeien, spiegelen, kijken en voelen. Proeven en uitspugen, het hoort er allemaal bij! Je hoeft niet roomser dan de Paus te zijn en je hoeft jezelf en je oordeel ook helemaal niet zo bloedserieus te nemen. Maak daarom het een en ander inzichtelijk: Voor mij geldt: Een oordeel uit categorie 1….. Weg ermee, dit is een gewoonte, jakkes! Voel ik mij nooit goed bij, Een oordeel uit categorie 2: Altijd het onderzoek in jezelf starten, dit kan een grote doorbraak opleveren! Oordeel nummer 3 houden!!! Terug naar het gedeelte in de oefening waarbij je voelt waarom je oordeelt! Voel opnieuw wat jij eruit haalt. Ga aan het perfectionisme in jezelf voorbij, dat brengt ontkenning van wat jezelf en de ander je brengt in de reis. En dat kan nooit de bedoeling zijn, ontkenning staat groei in de weg. Finetunen en waarderen in jezelf en de ander. Probeer het zo draaien dat je er van gaat groeien!

Niet ‘mogen’ oordelen’ wordt nogal vaak verward met ‘niet ‘mogen’ voelen’.

Juniper Love Blogpost: The judgement Detox: Why I love it!

Als er iets gebeurt of iets gezegd wordt en dit maakt gevoelens bij je los maakt betekent dit niet dat je er meteen ook over oordeelt. Voelen is  natuurlijk, ook als het boosheid, verdriet of iets anders is wat we lastig vinden. Het oordeel komt daarna vaak pas vanuit de impuls om ons gevoel te willen beschermen of legitimeren. Probeer onderscheid te maken tussen gevoel en de actie die je neemt op dit gevoel. Iets niet willen is geen oordeel. Iets anders kiezen ook niet. Hoe simpel en logisch dit ook klinkt, we halen dit vaak door elkaar. Je mag iets vinden en voelen van iets zonder dat je oordeelt.

Ik geloof er heilig in dat er ontzettend veel misverstanden worden opgelost in onszelf en buiten onszelf als we wat minder zouden oordelen. Ik draag er graag mijn steentje aan bij! Ik hoop dat  je ook een Judgement Detox probeert!

Het brengt meer ruimte in jezelf voor de Liefde, voor je Sensualiteit, voor de Warmte en Schoonheid in onszelf en om ons heen.

The Judgement Detox, Why I Love it: Blogpost Juniper Love

Heel veel succes ermee en mocht je hier meer begeleiding in willen? In Soul School & Soul School Sensual Glow gaan we er uitgebreid mee aan de slag. Want onze vrouwelijkheid is vaak doorspekt met (zelf) oordelende patronen.

Liefs Guusje

Juniper Love Coaching

Juniper Love coaching & Libelle tv

Sign up for Love, Beauty & Happiness
Replenish & Reset Body, Mind, Heart & Soul Only Juniper Love High Quality content!

Bewaren

Bewaren Bewaren Bewaren
Never ever Junk & Spam!

Juniper Love's Coaching

Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching
Juniper Love Coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*